Město
Ústí nad Orlicí

 Více novinek

Nezobrazuje se Vám E-mail správně? Zobrazit v prohlížeči.

Pondělní stávka škol

Do jednodenní výstražné stávky se v pondělí 27. listopadu ze škol zřizovaných městem Ústí nad Orlicí zapojí pouze ZŠ Bratří Čapků a ZŠ Komenského. Ostatní školská zařízení, tedy ZŠ Třebovská Hylváty, ZŠ Sokolská Kerhartice a všechny mateřské školy včetně školní jídelny v ul. Smetanova, zůstanou otevřená, ale stávku podporují.

 

OIK TV: Oslavy Dne studentstva

Gymnazisté z Ústí nad Orlicí opět připravili projekt oslav Dne studentstva. Zatímco úvodní den probíhal za zdmi školy, v ten další žáci rozděleni do osmnácti skupin ukazovali výsledky svých prácí v místním Roškotově divadle.

 

Vybrané informace ze zasedání rady města dne 20. 11. 2023

• Doporučila zastupitelstvu města znění nové Obecně závazné vyhlášky o místním poplatku za obecní systém odpadového hospodářství. Vyhláška stanoví novou výši poplatku, poskytnuté slevy za třídění odpadu a úlevy pro děti a seniory.

• Schválila smlouvu na provozování vánočního trhu, který se uskuteční v úterý 19. prosince v době od 10 do 17 hodin a na který naváže vystoupení hudební skupiny Chanson Trio Coucou.

• Schválila smlouvu o výpůjčce Galerie pod radnicí. Vybranému uchazeči je bezplatně poskytnut prostor v termínu od 1. 2. do 30. 11. 2024 za účelem pořádání výstavy ve veřejném zájmu.

• Schválila smlouvu o nájmu prostranství parku Kociánka za účelem uskutečnění 99. Ústecké staročeské pouti. Provozovatel bude opět František Lagron, který pouť organizačně zajišťuje od roku 2019.

• Seznámila se s dalším vývojem v jednání města s Českými drahami ohledně pozemku u vlakového nádraží, na kterém má město zájem rozšířit parkovací plochy.

Usnesení 35. rady města naleznete ZDE

Cecilská hudební jednota slaví 220 let

V tomto roce slaví 220. výročí založení Cecilská hudební jednota v Ústí nad Orlicí. Ve středu 22. listopadu se v kostele Nanebevzetí Panny Marie konala mše, oslavy pokračovaly na faře valnou hromadou jednoty.

 

Rozhovor se Slávkem Janouškem

Český písničkář a textař Slávek Janoušek, rodák z Ústí nad Orlicí, oslavil kulatiny. V rozhovoru prozradil, jaká byla oslava, jak chystá další festival Janouškovo Ústí, zavzpomínal na své dětství. 

 

Elektronická žádost o řidičský průkaz

Od roku 2024 bude možné elektronicky žádat o řidičský průkaz i přes Portál dopravy a Portál občana se slevou na správním poplatku ve výši 20 %.

Více zde

Strom splněných přání

MAS Orlicko: pozor na podvodné praktiky

Zveřejněn byl program Ústeckého adventu 2023

Více zde

Zprávy z regionu

Omezení provozu v Nemocnici Pardubického kraje v průběhu prosince

V souvislosti s očekávaným prosincovým protestem, který je mimo jiné spojován s požadavkem na systémové změny v českém zdravotnictví, dojde ve čtyřech z pěti krajských nemocnic k omezení provozu. Maximální snaha se vyvíjí o zachování akutní a neodkladné péče, dále pak péče onkologické. Plánované operace se však výrazně omezí, někde se kvůli personální situaci odloží úplně. Výpovědi z dohod o pracovní činnosti, pomocí kterých je zajišťována péče o pacienty mimo běžnou pracovní dobu, dalo v Nemocnici Pardubického kraje (NPK) 38 % sloužících lékařů.

 

Deník: Skála nad silnicí u Brandýsa hrozí zřícením, po 18 letech se bude znovu bourat

Nad silnicí u Brandýsa nad Orlicí bude ještě tuto zimu odbourána část skály, která hrozí zřícením. K sesuvům tu došlo v srpnu po vydatných deštích, od kdy je silnice zúžena na jeden jízdní pruh. Část skály tu byla kvůli bezpečnosti odstřelena již před 18 lety, stabilita masivu se však od té doby opět zhoršila. Práce začnou možná už v prosinci.

 

Souhrn zpráv z ústecké radnice rozesíláme v pátek dopoledne.

 
 
 
 

  Stáhnout aplikaci

  Nastavení vašeho účtu